В момента цифровите сертификати от България се гледат под лупа. Коментира

...
В момента цифровите сертификати от България се гледат под лупа. Коментира
Коментари Харесай

Ще анулира ли Гърция българските сертификати? |

В момента цифровите документи от България се гледат под лупа. Коментира се вероятността южната ни съседка едностранно да анулира българските документи, заяви Нова телевизия.

За разкриването на стана известно след журналистическо следствие на гръцката телевизия ЕРТ преди дни. Журналистка от медията е разговаряла с хипотетичния " действен представител " на незаконната група в Гърция, който удостоверява пред камерата на ЕРТ слуховете, че против 300 евро искащите могат да придобият имунизационен документ от България, без да се имунизират.

„ Аз не издавам документи непосредствено. Става дума за трафик от България. Отиваш там, дават ти документ, проверяваш името си и го приготвят. Виждаш дали всичко е наред, плащаш и си тръгваш. От мига, в който отиваш, за 15 минути си подготвен . Струва 300 евро. Аз знам за над 100 документа за три месеца. Каналът е български, просто тук имат хора, които ги познавам, аз ги адресирам в София. Мисля, че са хиляди издадените документи в България ” , споделя въпросният " действен представител ".

Към момента по случая няма посочена конкретика, не са ясни и имената на издавалите подправените зелени документи. 

Съдебната власт, в съдействие с министерствата на вътрешните работи и опазването на здравето преглеждат всеки постъпил сигнал. Оплакванията са многочислени.

Схемата не работи единствено в Северна Гърция, а се е разпростряла в цялата страна. Другото, което излиза наяве от репортажа е, че българските документи се популяризират и в цяла Европа , твърди мъжът.

В репортажа се споделя, че България чупи всички негативни върхове по смъртност в Европейския съюз и записва четирицифрен брой случаи на COVID-19 на ден, като в същото време от ден на ден стават обвиняванията, че фамилни лекари издават документи, без обаче да слагат съответните дози от имунизациите.

Припомня се, че в България имунизациите се правят от фамилните лекари отвън следена среда, т.е. уединено с пациента, за разлика от имунизационните центрове, където това се прави в наличието на 6-7 души. Това наподобява, че дава опция за търговия със документи без действителна имунизация, разяснява телевизионният канал.

Българската прокуратура, дружно с държавното обвиняване в Гърция, са почнали издирвателни дейности след изнесените изказвания в репортажа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР